به گزارش نماینده، روز گذشته و به مناسبت آخرین روز هفته قوه قضائیه سران سه قوه مجریه، قضائیه و مقننه در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی گرد هم آمدند. در این مراسم رئیس قوه قضائیه از فشار اصحاب ثروت و قدرت به دستگاه قضا خبر داد و تاکید کرد مدیران و مسئولان دستگاه قضا در برابر فشارها استقامت کردند.
فشار به دستگاه قضایی موضوع سادهای نیست. در واقع باند، لابی و یا جریان سیاسی که میتواند دستگاه قضایی یک کشور را تحت فشار قرار دهد قطعا دارای اهرمهای مختلف سیاسی و اقتصادی است. زمانی که حجم این فشارها آنقدر بالا میرود که نفر اول دستگاه قضا و معاون اول وی مکررا تلاش میکنند تا مردم را از وجود آنها باخبر کنند باید توقع مواجهه با یک پیچیده، گسترده و ریشهدار داشته باشیم.
با مرور اخبار چند ماهه گذشته رسانهها میتوان به راحتی متوجه شد که این فشارها با چه اهدافی صورت میگیرد و نوک پیکان آنها کدام یک از پروندههای موجود در دستگاه قضایی کشور را هدف گرفته است. حوالی اسفند سال گذشته بود که با اعلام حکم مهدی هاشمی رسانهها از فشار گسترده به دستگاه قضا خبر دادند اما اطرافیان متهم آنچه توسط رسانهها مطرح میشد را کذب و به دلیل دشمنی با آیتالله عنوان میکردند. با فاصله چند ماهه از اعلام حکم مهدی هاشمی و تمایل مقامات قضایی به بیان حواشی برخورد با دانهدرشتها کم کم صحت نقلقولهای رسانهها درباره پرونده آقازاده خاص تایید میشود.
به گزارش جهان، در کنار تمام این جریانات اقدام اعجاب انگیز روزنامه آرمان در قرائت ۱۸۰ درجه متفاوت از اظهارات آملی لاریجانی در جلسه همنشینی سران پرده از ماموریت اصلی این روزنامه یعنی تغییر ماهیت اخبار به نفع خانواده آیتالله برمیدارد.
روزنامه آرمان در لید خبر، علنا تاکید میکند که آملی لاریجانی فشارها به دستگاه قضایی را رد کرده است. در لید خبر روزنامه آرمان آمده است: «رئیس قوه قضائیه فشارها بر این قوه را رد کرد»
در واقع رسانه خانواده هاشمی عملا صحبت آیت الله آملی لاریجانی را وارونه به مخاطب خود انتقال داده است. معلوم نیست که این روزنامه چگونه از صحبتهای رئیس دستگاه قضا نتیجه گرفته است که فشارها به قوه قضائیه رد شده است!
این روزنامه با سانسور سخنان رئیس قوه قضائیه، تفسیر دلخواه خود را از سخنان آیت الله آملی لاریجانی منتشر کرد. رئیس دستگاه قضا گفته بود: «اصحاب ثروت و مکنت تلاش می کنند تا برای حفظ امور به دستگاه فشار وارد بیاورند و در برخی از پرونده ها نیز چنین مسائلی شنیده شده است. اما قوه قضائیه تلاش بسیار مطلوبی در این میان داشته و مسئولان و مدیران در این میان استقامت کرده اند و از خود نقش خوبی نشان دادند و نشان دادند در مقابل این فشارها و دخالت ها در نظام قضائی کشور ایستادگی می کنند.»
اظهارات آیت الله آملی لاریجانی در خبرگزاری رسمی قوه قضائیه
هر چند این اقدام روزنامه آرمان در تضاد مستقیم با اصول اخلاقی کار رسانهای است اما بخوبی نشان میدهد که ظاهرا ضمیر سخنان رئیس دستگاه قضا مرجع خود را پیدا کرده است تا جایی که این روزنامه ترجیح میدهد کلا سخنان لاریجانی را واورنه تفسیر کند.
روزنامه آرمان که بواسطه حمایت بیچون و چرا از خانواده پرحاشیه آقای هاشمی به «هاشمی نامه» شهرت پیدا کرده است خیلی مصر است تا مردم همه چیز را مطابق با اهداف خانواده متوجه شوند. اگر اطرافیان آقای هاشمی با همان شیوهای که اخبار را به اطلاع مردم میرسانند وظیفه خبررسانی به وی را نیز انجام دهند نباید چندان نسبت به اظهارات زیگزاگی آقای هاشمی اظهار تعجب کرد.
هر چند شیوه قرائت روزنامه آرمان از اخبار برای اهل رسانه کاملا شناخته شده است اما امیدواریم که این شیوه دروغپردازی به سایر ارگانهای فرهنگی خانواده از جمله بخش گردآوری خاطرات آقای هاشمی رسوخ پیدا نکرده باشد.
ظاهرا اگر آرمان به همین شیوه خبررسانی خود ادامه دهد چندی بعد باید مخاطبان روزنامه برای درک حقایق همه اخبار را وارونه قرائت کنند. از طرف دیگر شاید لازم باشد که دستگاههای مسئول در برابر رسانههایی که به این شیوه با افکار عمومی بازی میکنند؛ برخورد قاطعانهای داشته باشند.
منبع: جهان
نظر شما